147_header.jpg

Ro TBN

79,3m x 15m Brønnbåt for Rostein


Brønnbåten er designet av Skipskompetanse AS, og er nummer 9 i rekken av brønnbåter til Rostein AS, designet av Skipskompetanse AS og bygget av Larsnes Mek Verksted AS. Designbetegnelsen er SK-6100 DM LFC.

Fartøyet er et nytt design, som tar med seg det beste fra de foregående prosjektene og setter en ny standard for mellomstore brønnbåter. Larsnes Mek Verksted sitt bygg nr 67 blir 79,3m langt, 15m bredt og vil ha en lastekapasitet på 2800 m3. Denne litt slankere versjonen av de syv foregående brønnbåtene utstyres for primært å drive med frakt av laks og smolt og vil fungere som «lakse-taxi» for havbruksnæringen. Skroget er ventet å ankomme Larsnes Mek Verksted AS i november for utrustning og ferdigstilling.

Skipskompetanse er glade for å kunne bidra i å drive utvikling av det fremste innen dette segmentet av båter. Utviklingen av et nytt konsept gjør at man tar seg tid til å vurdere all erfaring med tidlegere prosjekter og kan sette dette sammen til en ny løsning som skal tilfredsstille strenge krav om høy ytelse.

Hoveddata

Rederi: Rostein AS
Verft: Larsnes Mek. Verksted
Bygg nr.: 67
Lengde: 79,3m
Bredde: 15m
Fremdriftssystem: Diesel-mekanisk
Innredning: 12 personer
Tankkapasitet: ~2800m³
Klasse: DNV +1A1, E0

 

Skipskompetanses leveranse

Design og komplett pakke for klassetegninger, beregninger og produksjonsunderlag.

 

Illustrasjoner

Illustrasjon: imagimation.be Illustrasjon: imagimation.be Illustrasjon: imagimation.be Illustrasjon: imagimation.be Illustrasjon: imagimation.be Illustrasjon: imagimation.be
Illustrasjon: imagimation.be

Illustrasjon: imagimation.be