Jarle Berg

50,7m x 12m kystnotfartøy


Hoveddata

RederiJarle Bergs Sønner AS
VerftLarsnes Mek Verksted
DesignSK-3151
Lengde50,7 m
Bredde12,0 m
RSW499 m3
Batteripakke~ 1000 kWh
Innredning14 personer

Jarle Berg får verftets byggenummer 72 og designbetegnelse SK-3151. Designet er tilpasset rederiets driftsgrunnlag og spisses mot not- og snurrevadfiske.

Rederiet er også involvert i landanlegg med foredling på Værøy. Fartøyet er derfor arrangert som ferskfiskfartøy med ferskfiskfabrikk, kombinerte RSW/levendefisk-tanker og mulighet for ising i kontainere.

Fartøyet får navn etter far til rederne Trond og Børre Berg. Skipets navn blir derfor Jarle Berg.

Rederne har vært miljøbevisste og framoverlente i designprosessen. I arbeidet med å bygge ny båt ønsker de å bidra til det grønne skiftet med gode og energisparende løsninger.

Fartøyet arrangeres med optimalisert skrogdesign, stor propell, to-steps gir, variabel turtallsgenerator, take me home-løsning og batteripakke på ca 1,0 MWh. Dette er løsninger som bidrar til rederiets forventninger om god driftsøkonomi og minimalt miljøavtrykk i alle relevante driftskondisjoner.

Fartøyet bygger videre på de gode erfaringer Skipskompetanse og Larsnes Mek. Verksted, hver for seg og sammen, har høstet gjennom tidligere prosjekt og har samme utgangspunkt som bygg nr 69 hos Larsnes, Nord-Fugløy.

Arrangementet er utviklet i nært samarbeid med rederiet. Designet er utformet med tanke på å bedre kvaliteten på fangst, gi økt sikkerhet og komfort for mannskapet og smarte løsninger for miljøet.

Skipskompetanse har gjennomført mange vellykkede prosjekt sammen med Larsnes Mek Verksted og er svært fornøyde med å lande byggingen av enda et nytt fartøy til norske redere hos et norsk verft.

Sammen er vi trygge på at bygging i Norge med norske leverandører gir optimal grobunn for videreutvikling og nytenking.

Jarle Berg skal ut å seile fra august 2023.