Nytt design og brønnbåt nr 9 for Rostein AS

Rostein AS har kontrahert ny brønnbåt med Larsnes Mek Verksted AS og Skipskompetanse AS

5. mai 2020


Rostein AS har kontrahert ny brønnbåt med Larsnes Mek Verksted AS og Skipskompetanse AS

Brønnbåten er designet av Skipskompetanse AS, og er nummer 9 i rekken av brønnbåter til Rostein AS, designet av Skipskompetanse AS og bygget av Larsnes Mek Verksted AS. Designbetegnelsen er SK-6100 DM LFC.

Fartøyet er et nytt design, som tar med seg det beste fra de foregående prosjektene og setter en ny standard for mellomstore brønnbåter. Larsnes Mek Verksted sitt bygg nr 67 blir 79,3m langt, 15m bredt og vil ha en lastekapasitet på 2800 m3. Denne litt slankere versjonen av de syv foregående brønnbåtene utstyres for primært å drive med frakt av laks og smolt og vil fungere som «lakse-taxi» for havbruksnæringen. Skroget er ventet å ankomme Larsnes Mek Verksted AS i november for utrustning og ferdigstilling.

Skipskompetanse er glade for å kunne bidra i å drive utvikling av det fremste innen dette segmentet av båter. Utviklingen av et nytt konsept gjør at man tar seg tid til å vurdere all erfaring med tidlegere prosjekter og kan sette dette sammen til en ny løsning som skal tilfredsstille strenge krav om høy ytelse.

Skipskompetanse har over lengre tid arbeidet med prosjektet, og nærmer seg siste del av prosjektering og konstruksjon av skipet.