Cape Arkona

66,9m x 15m line/trål/teine


Hoveddata

Rederi:Austral Fisheries
Verft:Baatbygg
Design:SK-4260
Lengde:66,9m
Bredde:15m
Propulsjonssystem:Diesel-mekanisk
Innredning:40 mann i 26 lugarer
Klasse:BV +1A, ICE-1C, Fishingvessel, E0, RP
Frysekapasitet:1150m³

Utstyr

Hovedmotorer:CAT 3512C 1200kW@1600rpm, CAT 3516C 1800kW@1600rpm
Propell og reduksjonsgir:Brunvoll Volda
Hjelpemotorer:CAT C32 940kW@1800 rpm
Line-utstyr:BFG

Cape Arkona ble utviklet i samarbeid med rederiet og verft. Fartøyet er et multifunksjonsfartøy rigget for fiske med både line, teine og trål. Dette er en kombinasjon som ikke har blitt brukt på nybygg tidligere.

Cape Arkona ble utviklet for å støtte rederiets mål om å være karbonnøytrale. Variasjonen i fangstmetoder medfører variert driftsprofil med store forskjeller i kraftuttak på propell og utstyr. For å optimalisere fartøyet for disse operasjonene er det installert en såkalt “far-sønn-løsning”, med to hovedmotorer med forskjellig ytelse koblet mot et felles gir/propellanlegg. I tillegg er det to akselgeneratorer tilknyttet det samme giret, hvorav en som kan kjøres som elektrisk fremdriftsmotor/PTI. Dette gjør at kraft kan tilpasses faktisk forbruk, noe som reduserer gangtid og optimaliserer lastprofil på hovedmotorer. Sammen med batteripakken som gir hybrid løsning reduseres det drivstofforbruket og gir en meget robust og redundant løsning.

Den unike kombinasjonen av fiskemetoder er rigget på en slik måte at det kan veksles mellom de tre metodene på en og samme tur, og gjør at fartøyet lettere kan utnytte kvoter og tid til sjøs.

Fartøyet ble levert til rederiet i juli 2020.

Hvor er Cape Arkona akkurat nå?

Kart åpnes i nytt vindu.