Beret Paulsdatter

26.4m x 10m forskningsfartøy


Hoveddata

RederiUiT – Norges Arktiske Universitet
VerftVaagland Båtbyggeri
Bygg nr.:161
DesignSK-1200
Lengde26.4 m
Bredde10.0 m
Innredning14 persons

Vaagland Båtbyggeri AS har 24/6-2021 inngått kontrakt med UiT Norges Arktiske Universitet for bygging av et nytt forskningsfartøy. Dette vil bli verftets bygg nr. 161. Båten er konstruert av Skipskompetanse AS i Måløy og har en lengde på 26,4 meter og en bredde på 10 meter. Fartøyet vil bli utrustet med utstyr for prøvetaking av bunnfauna og er rigget med trål for å kunne ta prøver av fisk og skalldyr. Om bord er det lagt til rette med laboratorium for bruk i undervisning.

Skroget vil bli bygd i Polen, ankomst til Norge neste vår og planlagt overlevering høsten 2022.

Utrustningen av fartøyet vil forgå i Vaagland Båtbyggeri sin overbygde dokk og en sikrer på den måten best mulig finish og kvalitet på arbeidet.

Det nye kystfartøyet skal blant annet benyttes til undervisning og forskning innen geovitenskap, biologi, redskapsteknologi og kystnær navigasjon. I tillegg vil det betjene UiTs behov innen stasjonsovervåkning og vedlikehold ved innhenting av havmiljødata og undervisningsmateriell. Fartøyet er også tilpasset utprøving av ny utstyrsteknologi for innhenting av forskningsdata i forkant av at avansert og kostbart utstyr sendes til fjernere havområder med større hav- og isgående fartøyer.

Hvor er Beret Paulsdatter akkurat nå?

Kart åpnes i nytt vindu.