Arbeidskatamaran til Arctic Seaworks

Arctic Seaworks inngår kontrakt med Pipe Systems Engineering

20. oktober 2011


Arctic Seaworks inngår kontrakt med Pipe Systems Engineering

Entreprenørselskapet Arctic Seaworks fra Hammerfest har tildelt kontrakt til Pipe Systems Engineering (PSE) i Gursken på bygging av en arbeidskatamaran av typen SK2300III.

Det er Skipskompetanse i Måløy som har designet fartøyet som er utviklet i nært samarbeid med rederi og verft. Skipskompetanse skal også levere komplett produksjonsunderlag for fartøyet. Fartøyet skal bygges ved PSE sitt anlegg i Haugsbygda og skal leveres i juni 2012.

Fartøyet er en moderne kombinert Dykker /ROV – Arbeidskatamaran som skal benyttes i Arctic Seaworks sine operasjoner langs kysten. Fartøyet som har innredning for ni personer får en lengde på 14,9m og en bredde på 12m. Arbeidsdekket på ca. 100m2 får en lastekapasitet på opp imot 100T. Fartøyet får to fremdriftsmotorer hver på ca. 700hk, i tillegg til to motoraggregat på 40kW. Dette vil gi en “Bollard Pull” på rundt 18T. Videre skal det monteres to kraner på henholdsvis 145 og 65 tonnmeter i tillegg til en tauevinsj på 80T. Fartøyet får også system for Dynamisk Posisjonering. Med disse kapasitetene blir dette Norges største servicekatamaran i sin klasse, noe som vil sikre Arctic Seaworks et vesentlig konkurransefortrinn i markedet.

PSE setter stor pris på den tillit Arctic Seaworks viser gjennom plasseringen av dette oppdraget.
Oppdraget er en viktig milepæl i PSE sin strategi om å utvikle seg som en leverandør av mindre fartøy, samtidig som en tar opp igjen skipsbyggingsaktiviteten i lokalene til tidligere Longva Mek. Verksted i Haugsbygda.

Alle parter ser frem til et konstruktivt samarbeid i gjennomføringen av dette fremtidsrettede konseptet.

For ytterligere informasjon kontakt:

Pipe Systems Engineering AS – Ronny Frøystad – Mob. 905 72 620
Arctic Seaworks AS – Odd Harald Skavhaug – Mob. 971 25 253
Skipskompetanse AS – Per Jørgen Silden – Mob. 416 66 861